171011 Malmš FFs spelare med Anton Tinnerholm (m) under en trŠning pŒ hybridgrŠs underlag med Malmš FF den 11 oktober 2017 i Malmš. Foto: Petter Arvidson / BILDBYRN / kod PA / 91869

Gårda Johan levererar hybridgräs till stormatch

Sommaren 2018 anlade Malmö FF hybridgräs på sin träningsanläggning. Nu blir det ett likadant underlag på mesta mästarnas matcharena.
Leverantör av underlaget är Gårda Johan Sport Lek & Landskap.
– Det är självklart ett stort prestigeuppdrag för vår del, säger David Gabrielson, försäljningschef på göteborgsföretaget.

20-faldiga svenska mästarna Malmö FF tog sig i höstas vidare från gruppspelet i Uefa Europa League. Lottningen av 16-delsfinalerna gav det brittiska storlaget Chelsea på hemmaplan i det första mötet.
För att kunna erbjuda bästa möjliga underlag kommer en hybridgräsmatta att ligga på plats lagom till avspark.
– Det är av samma italienska fabrikat, Mixto, som finns på deras träningsplan och som MFF är väldigt nöjda med, berättar David Gabrielson, försäljningschef på Gårda Johan Sport Lek & Landskap.

Även IFK Göteborg använder sig av ett likadant underlag på Kamratgården. Även på Myresjöhus Arena i Växjö finns sedan i somras ett hybridgräs från Mixto.
Gräsmattan ligger just nu under värmelampor i Danmark och kommer att transporteras och rullas ut på Stadion i Malmö en bit in februari.
Entreprenör/huvudavtalspartner är GML.

Metoden används sedan en tid av flera storklubbar i Europa, exempelvis Real Madrid, Milan och Ajax.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Kontakta oss

Skriv in dina uppgifter så hör vi av oss så snart vi kan.

Telefon

031-55 92 00


Gårda Johan Sport Lek & Landskap AB

Besöksadress: Entreprenadvägen 1, 417 49 Göteborg | Postadress: Box 8944, 402 73 Göteborg | info@gardajohansport.se