MFF-stjärnan hyllar hybriden

Markus Rosenberg – Malmö FF:s stora profil – är tydlig inför supermatchen mot Chelsea.
– Hybridgräs är framtiden.

Torsdag 14 februari är det dags för en av säsongens största matcher i svank fotboll. Malmö FF tar emot Chelsea i åttondelsfinalen i Uefa Europa League.

Även om fotbollsfesten avgörs på alla hjärtans dag är det inte för att vara artig och snäll som MFF:s stora stjärna är tydlig med att hylla det underlag som väntar torsdag afton (avspark 21.00). Markus Rosenberg är känd för sin uppriktighet och för att säga vad han verkligen tycker.
Sedan några veckor tillbaka har GML anlagt den hybridgräsmatta (av italienska märket Mixto) som levererats av Gårda Johan Sport Lek & Landskap.

Efter träningspremiären på den nya mattan säger en erfaren kapten till Sydsvenska Dagbladet:
– Den känns som vilken gräsmatta som helst.

Rosenberg fortsätter:
– Nu har vi bara ett första intryck, men det är mycket bra. Och ändå är den inte helt hundra nu, de har lagt på sand och så för att få den ännu bättre till på torsdag. Det känns bara som att gå ut på gräs helt enkelt. Hybriden är framtiden.

Rosenberg har visat ett stort engagemang då det handlar om det nya underlaget på sin hemmaplan och till och med varit på plats i danska Odense, där den vuxit till sig under vintern.
– Jag känner lite större ansvar för den, säger Markus med ett skratt till Sydsvenskan.

Gröna mattan rullas ut…

Vintern är här och det gnistrar av den vita snön i vår del av världen.
Dock inte överallt.
Som i ett växthus i danska Odense – och på en fotbollsarena i Malmö.

14 februari är det dags för avspark i den kanske största matchen på svensk mark under 2019. Engelska superlaget Chelsea kommer till Sverige och Skåne för att möta Malmö FF på Stadion i Uefa Europa Leagues 16-delsfinal.

På bästa möjliga underlag, naturligtvis.

Gårda Johan Sport Lek & Landskap är stolt leverantör av den hybridgräsmatta av märket Mixto som vår samarbetspartner GML Sport anlägger.

Nuvarande vecka (5) har arbetet gått igång på allvar.

Från ett växthus i Odense, där den vuxit till sig, till utrullande i Malmö.

Fyra lastbilar levererade under tisdagen 2400 kvadratmeter gräs som senare på kvällen tog plats på matcharenan.
Onsdag/torsdag väntar ytterligare nio tunga transporter.
– Ambitionen är att GML ska hinna installera samtliga rullar under torsdagskvällen, säger David Gabrielson, försäljningsansvarig på Gårda Johan Sport Lek & Landskap.

Under fredagen kommer gräsmattan att vältas och lyftas och därefter är det dags för moder jord, väder och vind att göra sitt.

Andra Cruyff-courten invigd

Sommaren 2018 presenterades den första Cruyff-courten i konceptet ”Planer för framtiden”. Nu är plan nummer 2, även den levererad av Gårda Johan Sport Lek & Landskap, invigd.

Biskopsgården på Hisingen var först ut förra året. Fredag 18 januari 2019 var det dags att knyta banden i Hammarkullen.
På plats fanns representanter från SEB, Dragster Kommunikation, Serneke och Länsförsäkringar samt bland andra IFK Göteborgs tränare Poya Asbaghi, Uefa-cupmästaren från 1982, Ruben Svensson, som i sitt civila liv arbetat som fritidspedagog i Hjällbo, ungdomar från Hammarkullen och The Music Collage. På besök var också Ilija van Holsteijn från Cruyff Foundation, som är IFK Göteborgs samarbetspartner i ”Planer för framtiden”.

Planen, som levererats av Gårda Johan Sport Lek & Landskap, är en så kallad court anpassad för stadsmiljöer och som en naturlig samlingspunkt för barn och ungdomar.
– Efter premiären i Biskopsgården i augusti i fjol är vi oerhört stolta att nu inviga plan nummer 2, som ligger i Hammarkullen. Med fotbollen som verktyg skapar vi gemenskap, trygghet och god hälsa, säger Elisabeth Anderton, CSR-ansvarig IFK Göteborg.
Efter Biskopsgården och Hammarkullen står nu Bergsjön i tur på att få en ”court” en del av IFK i Samhället och Planer för framtiden.

Elisabeth Anderton:
– Johan Cruyff Foundation är tydliga med att ”courts” ska anläggas i områden där behoven av extra resurser är som störst. Därför väljer IFK Göteborg att inledningsvis fokusera just i ovanstående stadsdelar. Här tror vi att vi kan göra störst skillnad.

När tredje courten i Bergsjön under försommaren står klar ser IFK Göteborg fram emot att tillsammans med alla delaktiga få fira ”Planer för framtiden”.

171011 Malmš FFs spelare med Anton Tinnerholm (m) under en trŠning pŒ hybridgrŠs underlag med Malmš FF den 11 oktober 2017 i Malmš. Foto: Petter Arvidson / BILDBYRN / kod PA / 91869

Gårda Johan levererar hybridgräs till stormatch

Sommaren 2018 anlade Malmö FF hybridgräs på sin träningsanläggning. Nu blir det ett likadant underlag på mesta mästarnas matcharena.
Leverantör av underlaget är Gårda Johan Sport Lek & Landskap.
– Det är självklart ett stort prestigeuppdrag för vår del, säger David Gabrielson, försäljningschef på göteborgsföretaget.

20-faldiga svenska mästarna Malmö FF tog sig i höstas vidare från gruppspelet i Uefa Europa League. Lottningen av 16-delsfinalerna gav det brittiska storlaget Chelsea på hemmaplan i det första mötet.
För att kunna erbjuda bästa möjliga underlag kommer en hybridgräsmatta att ligga på plats lagom till avspark.
– Det är av samma italienska fabrikat, Mixto, som finns på deras träningsplan och som MFF är väldigt nöjda med, berättar David Gabrielson, försäljningschef på Gårda Johan Sport Lek & Landskap.

Även IFK Göteborg använder sig av ett likadant underlag på Kamratgården. Även på Myresjöhus Arena i Växjö finns sedan i somras ett hybridgräs från Mixto.
Gräsmattan ligger just nu under värmelampor i Danmark och kommer att transporteras och rullas ut på Stadion i Malmö en bit in februari.
Entreprenör/huvudavtalspartner är GML.

Metoden används sedan en tid av flera storklubbar i Europa, exempelvis Real Madrid, Milan och Ajax.

Mässa i Malmö

22-23 januari genomför Skånsk Byggtjänst sin årliga mässa Park & Gata. Gårda Johan Sport Lek & Landskap finns självklart på plats i Malmö.

Dags för årets första mässa. Gårda Johan Sport Lek och Landskap är en av utställarna på Park och Gata, där det exempelvis presenteras produktnyheter inom miljö, design och funktion, lekutrustning och fritidsanläggningar.
Målgruppen är bland andra arkitekter, konsulter, förvaltare och entreprenörer.
Vi finns på plats och presenteras enligt följande:

Anläggningar för en aktiv fritid
Gårda Johan Sport Lek & Landskap vill bidra till ett sundare samhälle med fokus på fysisk hälsa. Detta genom att erbjuda kompletta anläggningar som stimulerar till rörelse och en aktiv fritid. Det handlar om allt från föreningsägda/allmänna konstgräsplaner till multiarenor i socioekonomiskt utsatta områden och fantasifulla leklandskap i skolmiljö. Se bilden från Biskopsgården, Hisingen i Göteborg.

Läs mer om mässan här.

  • 1
  • 2
  • 8

Kontakta oss

Skriv in dina uppgifter så hör vi av oss så snart vi kan.

Telefon

031 55 92 00


Gårda Johan Sport Lek & Landskap AB

Besöksadress: Entreprenadvägen 1, 417 49 Göteborg | Postadress: Box 8944, 402 73 Göteborg | info@gardajohan.se