Playtop

Fallskydd från världsledande Playtop hittar du bara hos Gårda Johan.

Med fallskydd i gummi från Playtop, ofta kallat gummiasfalt eller platsgjuten gummi, kan du skapa en fantasifull lekplats, en hållbar spelplan eller en praktisk och mjuk golfstig. Playtop är ett stötabsorberande fallskyddsgummi som installeras på plats och kan därför anpassas helt efter miljön. Du kan välja bland ett flertal färger och skapa mönster helt efter din egen fantasi.

Vi hjälper dig från start till mål!


Playtop Safer Surfacing är Europas ledande system av fallskyddsgummi. Playtop är en stötabsorberande gummibeläggning som kan användas till många olika områden. Produkten har under mer än 40 år utvecklats till en produktsammansättning av allra högsta kvalitet, och Playtop är i många fall med och utvecklar nya standarder internationellt för lekplatsunderlag. Playtop är idag en mångsidig och populär produkt i olika miljöer.

Playtop ger möjlighet att skapa en fantasifull lekplats, såväl som praktiska och hållbara spelplaner och golfstigar. Playtop är en av de säkraste underlagstyperna som finns, samtidigt som hållbarheten är hög, underhållet är lågt som tillsammans med livslängden gör materialet otroligt kostnadseffektivt. Playtop fallskyddsgummi kan användas i alla väderlekar året runt och skapar ett levande, roligt och säkert underlag.

Materialet läggs på plats och kan därför formas efter naturen. Möjligheten att skapa lutningar gör miljön både levande och lekfull. Du kan välja bland ett flertal färger och skapa mönster efter din egen fantasi.

Gårda Johan är svensk återförsäljare av Playtop och vi erbjuder dig fullt stöd under hela processen - från planering till installation.


Produktsortiment Playtop

 • Playtop Nike Grind

   

  Global Nike Grind partner

  Hållbart ytskikt

   

   

   

   

   

   

   

   

   

  För varje installerad kvadratmeter Playtop med Nike Grind har 20 par begagnade sportskor återfötts in i en Playtopyta någonstans i världen.

  Som global partner till Nike och deras återvinningsprogram Re-use-a-shoe kan vi med stolthet erbjuda Nike Grind. 

  Nike Grind består utav återvunnet EPDM granulat. Granulatet återfinns i löparskor, och med miljön i fokus tar Nike tillvara på sin egen överproduktion samt samlar in utslitna löparskor världen över. Granulatet används sedan i kombination med produkter från noga utvalda leverantörer inom olika segment. Playtop är den exklusiva leverantören för lekplatsytor.

   

  Väljer Du Nike Grind Black till Din yta så väljer Du det mest miljövänliga alternativet.

   

   

 • Playtop Gummi

     Gårda Johan Sport Lek & Landskap är svensk återförsäljare av Playtop. 

   

      

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   


  Säkerhetsytan för gummigjutning på mark är ett sammanhängande, fogfritt, poröst material tillverkat av gummigranulat och polyuretanbindemedel.

  Det blandas och installeras i flytande form på plats och kan läggas i valfri form. Antingen på en specialbyggd bas eller över befintlig asfalt. Basskiktet är tillverkat av återvunnet däckgummi och det övre lagret består av finare EPDM-gummikorn, tillgängliga i många ljusa, permanenta färger.

  De elastiska egenskaperna för ytbeläggningen av Playtopgummi ger dämpning för att fånga upp stöten från ett fall på ytan. Ju större  djup, desto kraftigare stöt kan absorberas. Playtops unika baslager låses ihop med toppskiktet för att ge en stark sammankoppling som är överlägsen inom branschen och också ger ytan en otroligt lång livscykel. Playtop är den exklusiva leverantören för lekplatsytor.

  Tillgängliga färger

  Standardfärger

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

  Playtop Mixar

   

   

   

   

   

  Nike Grind mixar

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

 • Playtop Spheres

  Ge lekplatsen ytterligare dimension med tredimensionella gummiklot - Playtop Spheres.
  Kloten kan fås i tre storlekar - 350 , 450 och 600 mm i diameter - och kan används i stadsområden, på lekplatser, i parker och i trädgårdar.

  Bli inspirerad och låt dig inte begränsas, kloten används lika bra som sittplatser som till dekoration eller lekyta. Kan även beställas med roterbart fäste. Kloten är tillverkade av Playtop gummigranulat och kan fås i 20 olika färger.

   

  Tillgängliga färger

  Standardfärger

 • Playtop 3D Djur & 2D Figurer

  3D Djur & Figurer

  En helt unik uppsättning av figurer tillverkade i vårt högkvalitativa EPDM gummi. Självklart testade och godkända enligt EN 1176. Byt ut ett traditionellt lekredskap mot ett 3D djur och uppmuntra på så sätt barnen till att använda sin fantasi. Redskapen ökar både rörelsemönster och kreativiteten hos barnen som leker på ytan, saker som bevisligen ökar välmående bland barnen.

  >Här kan du ladda ner broschyren med våra 3D Djur & Figurer
  2D Figurer

  I vårt sortiment av 2D figurer för fallskyddsytor av gummi hittar man bland annat färgglada djur, frukter och skyltar. Roliga och lärorika former med bokstäver och siffror. Ett enkelt sätt att förstärka ett tema på lekplatsen och göra ytan extra fantasifull. Med både färg, form, siffror och bokstäver får man även med inlärning i leken.

  2D formerna är färdiga att gjutas in i en yta av fallskyddsgummi.

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

  >>Här kan du ladda ner broschyren med våra 2D Figurer

   

   

  Vårt sortiment med 2D figurer


   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

 • Playtop Street

  Interaktiv lekyta för alla åldrar.
  Välkommen att upptäcka Playtop Street - framtidens lekplats. Playtop Street är ett unikt koncept för mental och fysisk träning.
  Playtop Street är en interaktiv lekyta/spelplan som kan utformas i fyra olika former:

  • Oval
  • Ufo
  • Circle
  • Lane

  Playtop Street levereras med fem standardspel. Interaktiva lekar som utmanar både kropp och hjärna.
  Dessutom består underlaget till Playtop Street av 92% återvunnet material.

  Spelytan Playtop Street kan designas med företagsloggor och liknande. Vi hjälper dig självklart från idé till installation.
  Läs mer om Playtop Street på: www.playtopstreet.com

 • Playtop Walkway

  Playtop Walkway är en bekväm, säker, tyst och hållbar variant av Playtop. Walkway används främst till vägar runt golfbanor, men passar även utmärkt i bilhallar och i offentliga miljöer som sjukhus och vårdhem. På fotbollsarenor och andra idrottsanläggningar ger Playtop Walkway en bekväm yta runt planen för uppvärmning och nedvarvning.

 • Playtop Walk

  Playtop Walk är en del av Playtop-familjen, en snygg, dränerad och miljövänlig vägbeläggning.

  Playtop Walk är en ny produkt i Playtop-sortimentet. Playtop Walk är en blandning av återvunna, REACH certifierade, lastbilsdäck och dekorativa stenar som kan väljas i tre olika färger. Röd, silver och guld.

  Playtop Walk är lämplig för gång-, cykel- och ridningstrafik på stigar och landsbygdsspår. Playtop Walk uppfyller tillgänglighetskravet för rullstolsanvändare, barnvagnar och vagnar. Materialet ger en fast yta med bra grepp och elasticitet. 

  Stadsplanerare och arkitekter skapar inte bara modern arkitektur utan använder även lämpligt anpassade, moderna och framför allt hållbara produkter. Gångvägar, parkeringsplatser, uteplatser, gågator och privata trafikytor ger ett stort bidrag till stadens invånares välbefinnande och just för detta finns det nu ett hållbart nytt material som heter Playtop Walk. 

  Sammansättningen av materialet skapar en stark, vattengenomsläpplig yta. Regnvatten kan spridas och förhindrar att stora pölar bildas. Miljövänlighet med stor design, attraktivitet och livslängd.

  Fördelar

  • Enkelt och snabbt att installera, endast ett lager
  • Effektiv dränering – 100% genomsläpp
  • Torkar fort
  • Miljövänligt
  • Kräver lite underhåll
  • Halkfritt
  • Bekväm att gå på
  • Ljuddämpande
  • Snyggt utseende

  Användningsområden

  • Gång- och cykelvägar
  • Kyrkogårdsgångar
  • Parkeringsplatser
  • Entrèer
  • Uteplatser
  • Gågator
  • Privata trafikytor

För arkitekter
 • Består ytan där Playtop skall installeras av en befintlig hårdgjord yta eller är det en nykonstruktion? Playtop kan installeras på de flesta befintliga hårda ytor av betong, bituminöst makadam eller asfalt. Är det en nykonstruktion av överbyggnaden så rekommenderar vi ett väl packat bärlager bestående av fraktion 0/18. Tack vare den grövre fraktionen på vårt bas-gummi krävs inget konstruktionslager på överbyggnaden. Konstruktionslager behövs om vi ska installera enbart topp-gummi = 20mm.

 • Playtop har mycket god vattengenomsläpplighet tack vare den grövre fraktionen på bas-gummit. Så länge vattnet har någonstans att ta vägen så kommer Playtop-ytan att avvattnas obehindrat.

 • I dom fall det finns befintlig lekutrustning på ytan måste vanligtvis markfrigången under utrustningen upprätthållas, gäller i synnerhet rörlig utrustning så som gungor och karuseller. Detta kan innebära att utrustningen måste höjas eller att den befintliga markytan måste sänkas för att ta hänsyn till tjockleken av Playtop.

 • Vilken typ av lekställning skall stå på ytan? Vi installerar Playtop i olika tjocklekar beroende på fallhöjden från lekställningen. Överbyggnaden justeras i olika nivåer beroende på tjocklekarna som ska installeras. Alla godkända lekställningar på marknaden har en föreskriven säkerhets- yta för respektive fallhöjd. Om säkerhets-ytan/ytorna endast utgör en liten del av den totala ytan, är det ofta klokt att justera överbyggnaden så att Playtop installeras med en tjocklek i säkerhetsytorna och med standard tjocklek i övriga ytor. Standard tjocklek för Playtop är 40mm och klarar en fallhöjd på upp till 1,2m.

 • Vad vetter Playtop-ytan mot? Vi rekommenderar att Playtop installeras mot ett fast kantstöd av något slag. Ett lämpligt kantstöd kan bestå utav en asfaltskant som är sågad, träsarg, marksten, plattor eller en aluminiumprofil. Kantstöd skall ligga i nivå med Playtop-ytan för att undvika snubbelkant.

 • I dom fall lekutrustning skall användas som har mycket låg höjd över mark och där det är svårt att komma till under utrustningen för att installera Playtop, kan det vara klokt att endast gjuta fundamenten för utrustningen före installation av Playtop.

 • Playtop Spheres är en uppskattad produkt som ger en extra dimension till lekplatserna. Tänk dock på att inte placera Playtop Spheres inom säkerhetsytorna för lekställningar

Kontakta oss

Skriv in dina uppgifter så hör vi av oss så snart vi kan.

  Telefon

  031-55 92 00


  UPP

  Gårda Johan Sport Lek & Landskap AB
     Besöksadress: Entreprenadvägen 1, 417 49 Göteborg | Postadress: Box 8944, 402 73 Göteborg | info@gardajohansport.se