Fallskydd

Vårt fallskyddssortiment

 • Om Playtop

  Fallskydd från världsledande Playtop hittar du bara hos Gårda Johan.

  Med fallskydd i gummi från Playtop, ofta kallat gummiasfalt eller platsgjuten gummi, kan du skapa en fantasifull lekplats, en hållbar spelplan eller en praktisk och mjuk golfstig. Playtop är ett stötabsorberande fallskyddsgummi som installeras på plats och kan därför anpassas helt efter miljön. Du kan välja bland ett flertal färger och skapa mönster helt efter din egen fantasi.

  Vi hjälper dig från start till mål!

   


  Playtop Safer Surfacing är Europas ledande system av fallskyddsgummi. Playtop är en stötabsorberande gummibeläggning som kan användas till många olika områden. Produkten har under mer än 40 år utvecklats till en produktsammansättning av allra högsta kvalitet, och Playtop är i många fall med och utvecklar nya standarder internationellt för lekplatsunderlag. Playtop är idag en mångsidig och populär produkt i olika miljöer.

  Playtop ger möjlighet att skapa en fantasifull lekplats, såväl som praktiska och hållbara spelplaner och golfstigar. Playtop är en av de säkraste underlagstyperna som finns, samtidigt som hållbarheten är hög, underhållet är lågt som tillsammans med livslängden gör materialet otroligt kostnadseffektivt. Playtop fallskyddsgummi kan användas i alla väderlekar året runt och skapar ett levande, roligt och säkert underlag.

  Materialet läggs på plats och kan därför formas efter naturen. Möjligheten att skapa lutningar gör miljön både levande och lekfull. Du kan välja bland ett flertal färger och skapa mönster efter din egen fantasi.

  Gårda Johan är svensk återförsäljare av Playtop och vi erbjuder dig fullt stöd under hela processen - från planering till installation.

   


 • Playtop Nike Grind

  Hållbart ytskikt

   

   

   

   

   

   

  För varje installerad kvadratmeter Playtop med Nike Grind har 20 par begagnade sportskor återfötts in i en Playtopyta någonstans i världen.

  Som global partner till Nike och deras återvinningsprogram Re-use-a-shoe kan vi med stolthet erbjuda Nike Grind. 

  Nike Grind består utav återvunnet EPDM granulat. Granulatet återfinns i löparskor, och med miljön i fokus tar Nike tillvara på sin egen överproduktion samt samlar in utslitna löparskor världen över. Granulatet används sedan i kombination med produkter från noga utvalda leverantörer inom olika segment. Playtop är den exklusiva leverantören för lekplatsytor.

   

  Väljer Du Nike Grind Black till Din yta så väljer Du det mest miljövänliga alternativet.

   

   

 • Playtop Gummi

  Gårda Johan Sport Lek & Landskap är svensk återförsäljare av Playtop.

   


  Säkerhetsytan för gummigjutning på mark är ett sammanhängande, fogfritt, poröst material tillverkat av gummigranulat och polyuretanbindemedel.

  Det blandas och installeras i flytande form på plats och kan läggas i valfri form. Antingen på en specialbyggd bas eller över befintlig asfalt. Basskiktet är tillverkat av återvunnet däckgummi och det övre lagret består av finare EPDM-gummikorn, tillgängliga i många ljusa, permanenta färger.

  De elastiska egenskaperna för ytbeläggningen av Playtopgummi ger dämpning för att fånga upp stöten från ett fall på ytan. Ju större  djup, desto kraftigare stöt kan absorberas. Playtops unika baslager låses ihop med toppskiktet för att ge en stark sammankoppling som är överlägsen inom branschen och också ger ytan en otroligt lång livscykel. Playtop är den exklusiva leverantören för lekplatsytor.

  Tillgängliga färger

  Standardfärger

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

  Playtop Mixar

   

   

   

   

   

  Nike Grind mixar

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

 • PlayGreen

  Konstgräs som fallskydd till lekplatser

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

  Gårda Johans system PlayGreen består utav en väderbeständig sviktpad i tjocklek 30-60 mm beroende på kritisk fallhöjd för ytan, samt konstgräs från vårt sortiment som dressas med sand.

  För ökad trygghet för dig som kund och användare har vi testat vårt system utan sand ifyllnad i konstgräset, vilket säkerställer att rätt fallskydd råder över tid oavsett underhåll av konstgräset. Skulle sanden vandra ur konstgräset med tiden så vet vi att systemet ändå uppfyller rätt fallskydd.

  PlayGreen enligt certifiering
  EN 1177:2008

  Kritisk Fallhöjd    Tjocklek sviktpad
  1300 mm               30 mm
  1800 mm               40 mm
  2300 mm               50 mm
  3100 mm               60 mm

   

Kontakta oss

Skriv in dina uppgifter så hör vi av oss så snart vi kan.

Telefon

031-55 92 00


Gårda Johan Sport Lek & Landskap AB
   Besöksadress: Entreprenadvägen 1, 417 49 Göteborg | Postadress: Box 8944, 402 73 Göteborg | info@gardajohansport.se