Kokos, kork & konstgräs

Gårda Johan lägger under hösten en ny konstgräsplan på Rydsbergsplan i Lerum. Med inslag av både kokos och kork i det material som heter Geo Infill Pro.

– Detta utfyllnadsgranulat (kulorna i konstgräsmattan) är helt organiskt och består av en del kork och en större del kokosskalsfiber. Förutom att vara det mest miljövänliga alternativet så är det även det bästa vad gäller spelegenskaperna och granulatet är mest likt jorden i en naturgräsplan i hur det är uppbyggt och hur det upplevs av spelarna, säger David Gabrielson på Gårda Johan som levererar det nya gräset.

Ifyllnadsmaterialet används i bland annat i italienska Serie A för dess goda spelegenskaper och är ofta förenat med elitsammanhang, men i Lerum är det främst miljöaspekten som varit avgörande.
– Så de får en slittåliga och bra konstgräsplan som kommer hålla en hög prestanda under många år om det sköts korrekt. Kommunen får en fantastiskt bra plan att spela på.

Rydbergsplanen blir blott den andra fullstora planen i Sverige som har det nya granulatet.

Kontakta oss

Telefon

031-55 92 00

Om ni planerar att komma till vårt kontor, ring gärna innan så att ni vet att någon av oss på Gårda Johan Sport finns på plats. 


UPP

Gårda Johan Sport Lek & Landskap AB
   Besöksadress: Entreprenadvägen 1, 417 05 Göteborg | Postadress: Box 8944, 402 73 Göteborg | info@gardajohansport.se