Malmö FF på hybridgräs från Gårda Johan

MFF har invigt den hybridgräsplan som Gårda Johan levererat och är – minst sagt – överförtjusta i.

– Det här är fantastiskt, säger lagkaptenen Markus Rosenberg till Sydsvenskan och fortsätter:

– Det är i den här riktningen vi vill gå som förening. Vara bäst på de här detaljerna också. Den är bra och den kommer att bli ändå bättre. Den är hårdare än vanligt gräs, men vi har fått förklarat att den kommer bli mjukare. Den kommer att kännas som hundra procent gräs så småningom.

Även sportchefen i Malmö FF, Daniel Andersson, berättar för tidningen vilket positivt intryck han fått av det underlag Gårda Johan levererat.

– Det syns knappt att vi varit här. Den tål lite mer och vi har fått en stor yta där vi kan vara en större del av året. Det kommer att bli ett jättelyft. Spelet blir betydligt snabbare också och det blir bättre tempo på träningen.

I Fotbollskanalen uttalar sig Håkan Zetterstrand, som är Stadionområdets enhetschef på Fritidsförvaltningen och säger att det är samma plantyp som finns på IFK Göteborgs nya träningsplan. Däremot skiljer den sig mot den planen som används på Gamla Ullevi. Den planen har fått mycket kritik för att spelarna halkar för enkelt där, men det skiljer sig stort i upplägget då Malmö FF:s gjordes från grunden.

– Man använde den gamla planen (i Göteborg) som är ganska hård i sig, sedan sydde man ner stråna. Den blir oerhört hård. Det här är den vi har fått mest renommé från de internationella lagen vi har besökt. Att det är den bästa och det har vi siktat på.

Gårda Johan är stolt leverantör till Malmö FF:s nya plan och önskar laget stort lycka till i Allsvenskan 2018.

Kontakta oss

Telefon

031-55 92 00

Om ni planerar att komma till vårt kontor, ring gärna innan så att ni vet att någon av oss på Gårda Johan Sport finns på plats. 


UPP

Gårda Johan Sport Lek & Landskap AB
   Besöksadress: Entreprenadvägen 1, 417 05 Göteborg | Postadress: Box 8944, 402 73 Göteborg | info@gardajohansport.se