Uppskattad fotbolls–AW på mässan

På vilket underlag kommer framtidens elitfotboll i Sverige att spelas? Ska vi utgå från expertisen är hybridgräs det alternativ som gäller i framtiden. Likaså att konstgräs är av största vikt för bredden.

Träffpunkt Idrott, på Svenska Mässan, Göteborg, är Nordens ledande mötesplats ifråga om fritid, anläggningar och folkhälsa och på plats finns bland andra beslutsfattare och nyckelpersoner med påverkan.

Under mässans andra dag genomförde Gårda Johan Sport, i anslutning till sin monter, tillsammans med GML Sport och Jordelit en uppskattad ”After Work” med fokus på vilket underlag elitfotbollen i Sverige kommer att spelas på framöver.

Moderator var SVT-profilen Staffan Lindeborg och inbjudna gäster IFK Göteborgs sportchef Mats Gren, Sonny Karlsson (sportchef BK Häcken), Andreas Alm (tränare BK Häcken) och Håkan Zetterstrand, hybridexpert och planansvarig för Malmö Stadion och Malmö Stadionområdet.

Medverkade gjorde såklart även två stormålvakter från Gårda Johan, Thomas Wernerson och Dick Last.

I vimlet kring Gårda Johans monter syntes även fotbolls– och ledarprofiler som Patrik ”Bjärred” Andersson och Frank Andersson, tidigare ordförande i IFK Göteborg och med i styrelsen för SEF (Svensk Elitfotboll).

– Om fem, sex år är jag övertygad om de flesta av landets elitklubbar kommer att ha hybridgräs på sina arenor, siade Frank Andersson.

Under avspända och konstruktiva diskussioner var det samma slutsatser som övriga deltagare i expertpanelen kom fram till. Dessutom att konstgräs är ett utmärkt alternativ för den allmänna folkhälsan och breddfotbollen.

– Konsensus av debatten var att elitfotboll bör spelas på ett underlag med så mycket inslag av naturgräs som möjligt och att hybridgräs är en utmärkt lösning. Sedan behövs även konstgräs med sina 2 000 användartimmar per år och i geografiska delar där det är svårt att få till något annat, säger David Gabrielson, försäljningsansvarig på Gårda Johan Sport, och fortsätter:

– Vi känner att vi bjöd in till en väldigt givande och intressant diskussion om framtida planer för svensk fotboll.

Under 2017 levererade Gårda Johan Sport hybrisgräsmattor till träningsanläggningarna för såväl IFK Göteborg som Malmö FF. Myresjöhus Arena i Växjö är det elitprojekt som närmast (klart sommaren 2018) står på tur att installera hybridgräs av det italienska fabrikatet Mixto.

Kontakta oss

Telefon

031-55 92 00

Om ni planerar att komma till vårt kontor, ring gärna innan så att ni vet att någon av oss på Gårda Johan Sport finns på plats. 


UPP

Gårda Johan Sport Lek & Landskap AB
   Besöksadress: Entreprenadvägen 1, 417 05 Göteborg | Postadress: Box 8944, 402 73 Göteborg | info@gardajohansport.se