Gröna sidan upp på Rosenhill

Rulle efter rulle är på plats. Snart kan den lokala hisingsklubben Eriksbergs IF börja använda sin nya konstgräsplan från Gårda Johan Sport. Precis som sjömän från hela världen.

Efter en lång och kall vinter slog sommaren till med kraft och gjorde exempelvis att många njöt av sol och blå himmel under den gångna Kristihimmelfärdshelgen.
Dock inte alla.
På Rosenhill, Sjöfartsverkets internationella sjömanscenter, beläget vid den norra foten av Älvsborgsbron, var det full aktivitet och hårt arbete i hettan.
Från tidig morgon till sen kväll.
450-kilosrulle efter rulle från Limonta Sport förvandlade det svarta och miljövänliga underarbetet, (bestående av en kombinerad svikt- & dränmatta, till skönt grönt.
– Vi ska förhoppningsvis vara klara någon gång kring pingst, säger Tony Jingnert, som med sitt företag Västkustens Entrépenad anlitats av Gårda Johan Sport för att färdigställa planen på Hisingen.

117 meter lång, från kant till kant och drygt 60 meter bred, ska den i första hand se till att ungdomsföreningen Eriksbergs IF kan även fortsatt bedriva sin goda verksamhet i ett antal år framöver. 2021 ska den utbyggda hamnbanan mellan Eriksberg och Pölsebo förhoppningsvis stå klar. Sträckningen kommer att gå i en tunnel under Krokängsparken och genom Bratteråsberget, vilket innebär att föreningen under några år får ett nytt hem.
Den inbjudande mattan kommer dessutom att stå till förfogande för sjömän från hela världen som är på besök för att lossa och lassa och som vill ha en aktiv fritid.
Agneta Swenson, platschef på Rosenhill:
– Det kommer kring 8 000 besättningsmedlemmar per år till oss för olika aktiviteter då de ligger i hamn. Här finns exempelvis bibliotek, simhall, tennisbanor och mycket snart även en väldigt inbjudande fotbollsplan.

Gröna sidan upp.

Kontakta oss

Telefon

031-55 92 00

Om ni planerar att komma till vårt kontor, ring gärna innan så att ni vet att någon av oss på Gårda Johan Sport finns på plats. 


UPP

Gårda Johan Sport Lek & Landskap AB
   Besöksadress: Entreprenadvägen 1, 417 05 Göteborg | Postadress: Box 8944, 402 73 Göteborg | info@gardajohansport.se