Från grått till grönt

En trist asfaltsyta har förvandlats till en grön och inbjudande konstgräsmatta.
– Man känner stolthet över att vi varit med och bidragit till det här, säger Dick Last på Gårda Johan Sport.

För snart ett år sedan presenterade IFK Göteborg och Johan Cruyff Foundation sitt projekt ”Planer för framtiden”. Det handlar om att anlägga grönytor, så kallade ”courts” för att ge fler ungdomar, inte minst i utsatta stadsdelar och områden, möjlighet till rörelse och spontanidrott kombinerat med organiserad verksamhet
Konceptet är väl beprövat runtom i världen. Sedan den första courten invigdes 2003 har över 200 planer anlagts i 21 länder. Totalt engageras över 60 000 barn och ungdomar i veckan.

Onsdag 8 augusti invigdes den allra första anläggningen, i Biskopsgården, och därefter väntar planer i Hammarkullen och Bergsjön. Satsningen fortsätter sedan i övriga Göteborg. Gårda Johan Sport är leverantör av de inbjudande konstgräsytor med tillhörande arenainramning som ersätter den tidigare dystra asfaltsmiljön.

Vår säljrepresentant Dick Last fanns på plats vid Sjumilaskolan då invigningsceremonin genomfördes tillsammans med bland andra social– och idrottsminister Annika Strandhäll, IFK Göteborgs a-trupp och framförallt unga killar och tjejer som bara väntade på att få ta den inbjudande planen i besittning.

Dick:
– Man kan riktigt se hur de lyser i ögonen på alla barn över att få kicka igång och förstå vad det här kommer att betyda framöver.
Arbetet med nästa court, belägen i Hammarkullen, är redan igång. Till stor glädje för inte minst en minister med ansvar för hälsofrågor.

– Oavsett var man bor ska det finns möjlighet till rörelse, till ett föreningsliv. Så ser det inte riktigt ut i Bergsjön, där jag kommer ifrån, Hammarkullen eller här i Biskopsgården. Där är möjligheterna sämre till en aktiv fritid. Därför är den här satsningen så viktig så att fler får uppleva den glädje rörelse, idrott och föreningsliv ger. Kanske kommer nästa Zlatan Ibrahimovic eller Kosovo Asllani just härifrån. Jag vill rikta ett stort tack till IFK Göteborg och Cruyff Foundation och övriga inblandade som gjort detta möjligt, förkunnade Annika Strandhäll.

Kontakta oss

Telefon

031-55 92 00

Om ni planerar att komma till vårt kontor, ring gärna innan så att ni vet att någon av oss på Gårda Johan Sport finns på plats. 


UPP

Gårda Johan Sport Lek & Landskap AB
   Besöksadress: Entreprenadvägen 1, 417 05 Göteborg | Postadress: Box 8944, 402 73 Göteborg | info@gardajohansport.se