Rosenhill é klar

Tidigare i somras stod den nya konstgräsplanen på Rosenhill i Göteborg klar. Fredag 7 september blev den även officiellt invigd av Glenn Hysén.

Platschef Agneta Swenson från Seamens Center fanns på plats. Precis som representanter från Eriksbergs IF, som under ett antal år ska bedriva verksamhet på anläggningen, samt fotbollsspelande sjömän.
Konstgräsplanen av märket Limonta och levererad av Gårda Johan Sport är invigd.
Underlaget är konstgräs av det senaste snittet med ett omfattande miljötänk i fokus och ifyllnadsmaterial bestående av kokos och kork.

På plats för att klippa det berömda bandet fanns en profil vid namn Glenn Hysén, som växte upp några långbollar bort från Rosenhill.
117 meter lång och 60 meter bred, ska den i första hand se till att ungdomsföreningen Eriksbergs IF kan även fortsatt bedriva sin goda verksamhet i ett antal år framöver. 2021 ska den utbyggda hamnbanan mellan Eriksberg och Pölsebo förhoppningsvis stå klar. Sträckningen kommer att gå i en tunnel under Krokängsparken och genom Bratteråsberget, vilket innebär att föreningen under några år får ett nytt hem.
– En fantastisk plan och anläggning för oss att ta del utav, säger Mikael Johansson i klubben.

Den inbjudande mattan kommer dessutom att stå till förfogande för sjömän från hela världen.
– Det kommer kring 8 000 besättningsmedlemmar per år till oss för olika aktiviteter. Totalt uppgår antalet besökare på Rosenhill till 45 000 besök årligen, berättar Agneta Swenson, som är platschef på Rosenhill.

Kontakta oss

Telefon

031-55 92 00

Om ni planerar att komma till vårt kontor, ring gärna innan så att ni vet att någon av oss på Gårda Johan Sport finns på plats. 


UPP

Gårda Johan Sport Lek & Landskap AB
   Besöksadress: Entreprenadvägen 1, 417 05 Göteborg | Postadress: Box 8944, 402 73 Göteborg | info@gardajohansport.se