”Sveriges miljövänligaste konstgräsplan”

– Sveriges mest miljövänliga konstgräsplan, det garanterar jag.
Så säger Thomas Olsson, PPS Consulting och projektledare för den konstgräsplan som gångna helgen invigdes på Ängevi i värmländska Forshaga.

Fyra fotbollsklubbar i Forshaga (norr om Karlstad) – Forshaga IF, Östra Deje, Deje IK och Olsäters IK – har under samarbetet ”Konstgräsalliansen” och på Ängevi fått ett nytt underlag och en ny hemmaplan levererad av Gårda Johan Sport.
Thomas Olsson på PPS Consulting har varit projektledare för ”Konstgräsalliansen och är minst sagt nöjd med den skönt gröna konstgräsmatta som numera finns att tillgå.
– Den ska i första hand vara avsedd för breddfotboll, men också fungera som en samlingsplats för andra arrangemang och event, säger han.
Miljötänket har längs hela vägen haft en central och betydande roll.
– Vi använder exempelvis spillvärme från ishallen intill för att vid behov hålla isbildning borta från planen. Likaså ska vi utveckla så att det går att återvinna energi från duscharna. I alla brunnar finns det mikroplastfilter och under hela planen täta membran för att förhindra eventuella urlakningar från att försvinna ut i grundvattnet. Jag vill påstå att det här är Sveriges mest miljövänliga konstgräsplan med såväl hängslen som livrem och alla förbundsdirektiv uppfyllda. Vi är oerhört belåtna med det Gårda Johan Sport levererat och den dialog som funnits genom hela projektet.
Under den pampiga invigningen fick planen omgående en rejäl test.
– Det vräkte ner och hade det handlat om en vanlig gräsplan hade den förstörts omgående. Nu var det inga som helst bekymmer.
För att symbolisera jämställdhet och alla likas värde är hörnflaggorna specialbeställda från Gårda Johan Sport.
– De går självklart i regnbågens färger, avslutar Olsson.

Kontakta oss

Telefon

031-55 92 00

Om ni planerar att komma till vårt kontor, ring gärna innan så att ni vet att någon av oss på Gårda Johan Sport finns på plats. 


UPP

Gårda Johan Sport Lek & Landskap AB
   Besöksadress: Entreprenadvägen 1, 417 05 Göteborg | Postadress: Box 8944, 402 73 Göteborg | info@gardajohansport.se