Invigt i Kopparberg

Kopparbergs BK har fått nya förutsättningar. En nyanlagd konstgräsplan levererad av Gårda Johan Sport ska ge fler utövare och mer träningstimmar.
– Verkligen efterlängtat från våra små knattar upp till klubbens veteraner, säger Jessica Gerebrand, tränare och styrelseledamot i föreningen.

Den gångna helgen var det storpublik samlad på Olovsvallen i Kopparberg. Det var dags att inviga en oerhört efterlängtad konstgräsplan för den lokala fotbollsklubben. På plats fanns bland andra Bosse Wedlund från Svenska Fotbollsförbundet, som gav en garanti.
– Det här kommer att betyda allt för ungdomsfotbollen i Ljusnarbergs kommun. På en normal naturgräsplan brukar man räkna med en nyttjandetid på 200-300 timmar per år. På en konstgräsplan får man en nyttjandetid på 1700–2500 timmar per år, sa han till Nerikes Allehanda.

Planen kommer i första hand att nyttjas av Kopparbergs BK, som har elva olika lag i i serie/poolspel, men också att vara tillgänglig för andra föreningar och spontanfotboll. Kommunen har finansierat hälften och den andra delen av Riksidrottsförbundet, Svenska Fotbollförbundet, Sparbanksstiftelsen Bergslagen samt av klubben och deras partner.
Jessica:
– Vi är supernöjda. Tidigare har vi endast haft en naturgräsplan att tillgå. Det här betyder jättemycket för vår växande verksamhet. Nu väntar vi bara på att få staket på plats.

Gårda Johan Sport har haft totalentrepenad, vilket inneburit breddning av den befintliga ytan, ny dränering, konstgrässystem och belysning/master.
Återstår gör att sätta upp stängsel runt om planen.

Kontakta oss

Telefon

031-55 92 00

Om ni planerar att komma till vårt kontor, ring gärna innan så att ni vet att någon av oss på Gårda Johan Sport finns på plats. 


UPP

Gårda Johan Sport Lek & Landskap AB
   Besöksadress: Entreprenadvägen 1, 417 05 Göteborg | Postadress: Box 8944, 402 73 Göteborg | info@gardajohansport.se