Multiarenan i Sjövik – en succé

Den invigdes i våras och har blivit en succé som mötesplats. Multiarenan i Sjövik fyller flera viktiga funktioner.

I våras stod multiarenan av modellen Deauville, levererad och monterad av Gårda Johan Sport, klar i Sjövik (nordost om Lerum). Bland annat innehållande basketkorgar och målburar på en inbjudande konstgräsplan.
Den var efterlängtad och har blivit en uppskattad yta, inte minst för många ungdomar.
– Fantastiskt att se all aktivitet och verksamhet som pågår. Inte minst är det ett utmärkt exempel på en framgångsrik integration. Under 2015 fick även Sjövik ta emot ett antal flyktingar, vilket skedde med öppna famnar och stor förståelse här på orten. Med arenan finns det en naturlig plats att samlas på, säger Mattias Balkander, ordförande i ledningsgruppen för #Sjövik2020 och en känd medieprofil från Göteborg-Posten.

Med ett antal nya invånare behövdes det byggas bostäder, ett projekt som stod klart för ett år sedan. Intill lägenheterna finns det dessutom sedan ett drygt halvår tillbaka en arena som skapar både möten och rörelse.
Balkander:
– Det är verkligen ett bra exempel på ett lyckat projekt ur många perspektiv.

Dick Last, Gårda Johan Sports projektledare för multiarenan i Sjövik:
– Att bidra till såväl fysisk hälsa som en väl fungerande integration via en produkt från oss, känns naturligtvis oerhört bra och ett privilegium att få arbeta med.

Bakom beslutet att uppföra en arena finns Lerums kommun och föreningen #Sjövik2020. Den senare är en sammanslagning av olika och befintliga organisationer som verkar för att utveckla orten och landsbygden. För sitt arbete, vilket bland annat multiarenan är en betydande del av, har de av ”Hela Sverige ska leva” utsetts till Årets utvecklingsgrupp i Göteborgsregionen.
Framöver kommer även den uppskattade mötesplatsen att få ett namn.
Mattias Balkander:
– Vi har fått in ett 30-tal förslag som vi har att ta ställning till.

Kontakta oss

Telefon

031-55 92 00

Om ni planerar att komma till vårt kontor, ring gärna innan så att ni vet att någon av oss på Gårda Johan Sport finns på plats. 


UPP

Gårda Johan Sport Lek & Landskap AB
   Besöksadress: Entreprenadvägen 1, 417 05 Göteborg | Postadress: Box 8944, 402 73 Göteborg | info@gardajohansport.se