Andra Cruyff-courten invigd

Sommaren 2018 presenterades den första Cruyff-courten i konceptet ”Planer för framtiden”. Nu är plan nummer 2, även den levererad av Gårda Johan Sport Lek & Landskap, invigd.

Biskopsgården på Hisingen var först ut förra året. Fredag 18 januari 2019 var det dags att knyta banden i Hammarkullen.
På plats fanns representanter från SEB, Dragster Kommunikation, Serneke och Länsförsäkringar samt bland andra IFK Göteborgs tränare Poya Asbaghi, Uefa-cupmästaren från 1982, Ruben Svensson, som i sitt civila liv arbetat som fritidspedagog i Hjällbo, ungdomar från Hammarkullen och The Music Collage. På besök var också Ilija van Holsteijn från Cruyff Foundation, som är IFK Göteborgs samarbetspartner i ”Planer för framtiden”.

Planen, som levererats av Gårda Johan Sport Lek & Landskap, är en så kallad court anpassad för stadsmiljöer och som en naturlig samlingspunkt för barn och ungdomar.
– Efter premiären i Biskopsgården i augusti i fjol är vi oerhört stolta att nu inviga plan nummer 2, som ligger i Hammarkullen. Med fotbollen som verktyg skapar vi gemenskap, trygghet och god hälsa, säger Elisabeth Anderton, CSR-ansvarig IFK Göteborg.
Efter Biskopsgården och Hammarkullen står nu Bergsjön i tur på att få en ”court” en del av IFK i Samhället och Planer för framtiden.

Elisabeth Anderton:
– Johan Cruyff Foundation är tydliga med att ”courts” ska anläggas i områden där behoven av extra resurser är som störst. Därför väljer IFK Göteborg att inledningsvis fokusera just i ovanstående stadsdelar. Här tror vi att vi kan göra störst skillnad.

När tredje courten i Bergsjön under försommaren står klar ser IFK Göteborg fram emot att tillsammans med alla delaktiga få fira ”Planer för framtiden”.

Kontakta oss

Telefon

031-55 92 00

Om ni planerar att komma till vårt kontor, ring gärna innan så att ni vet att någon av oss på Gårda Johan Sport finns på plats. 


UPP

Gårda Johan Sport Lek & Landskap AB
   Besöksadress: Entreprenadvägen 1, 417 05 Göteborg | Postadress: Box 8944, 402 73 Göteborg | info@gardajohansport.se