Boulder

Är du intresserad av att köpa en boulder för din klättringsaktivitet på träningsanläggningen eller på lekplatsen?

Då har du kommit till rätt ställe! Vi erbjuder ett brett utbud av boulders av hög kvalitet som passar både nybörjare och erfarna klättrare.

En boulder är en kort, kompakt klättervägg som används inom bouldering. Det är den perfekta lösningen för dem som vill träna och klättra utan att behöva använda rep eller sele. Våra boulders är designade med fokus på hållbarhet, säkerhet och autentisk klätterupplevelse.

Vi erbjuder olika typer av boulders som passar olika svårighetsgrader och klätterstilar. Oavsett om du är intresserad av tekniska boulders med små grepp, överhängande boulders som utmanar din styrka eller dynamiska boulders som kräver snabba hopp, har vi något som passar just dig.

För att köpa en boulder från oss är det enkelt. Besök vår webbplats och utforska vårt sortiment. Du kommer att hitta detaljerade beskrivningar, bilder och specifikationer för varje boulder. Vi strävar efter att ge dig all information du behöver för att göra ett välgrundat köpbeslut.

Vi erbjuder också olika storlekar och former av boulders, så du kan hitta den som passar bäst för dina klätterbehov och tillgängliga utrymme. Oavsett om du planerar att installera en boulder privat, i ett klättergym eller i ett offentligt klätterområde, har vi alternativ som passar just dina behov.

Så om du är redo att köpa en boulder och ta din klättring till nya höjder, leta inte längre. Fortsätt ner här på sidan och upptäck vårt fantastiska utbud av boulders. Vi ser fram emot att hjälpa dig att hitta den perfekta bouldern för dina klätterbehov. Kontakta oss gärna om du har några frågor eller behöver ytterligare assistans. Lycka till med ditt klätteräventyr!


Vad är bouldering? Bouldering är den enklaste formen av klättring. Den är utan tvekan en extremt nybörjarvänlig sport. Du behöver varken rep, karbiner, repbromsar eller konstiga kilar. Med ett par skor och  krita är du redo att börja klättra!

Bouldering är en form av bergsklättring som utförs på små klippformationer eller konstgjorda stenväggar, kända som stenblock. Man använder varken rep eller selar. Klättrare behöver vanligtvis bara en crashpad (kallas ofta för "padda") under sig, för att förhindra fallskador. Det finns många marklösningar, som fallskyddssten, ärtgrus och strimlat gummi för utomhusbruk att använda sig av. Bouldering-problem (sekvensen av rörelser som en klättrare utför för att slutföra stigningen) är vanligtvis mindre än 4-6 meter lång. 

I Malmö var man tidiga och öppnade en boulderpark, klätterpark i Stapelbäddsparken redan 2008. Läs mer om den här 

Idrotten var ursprungligen en metod för träning för klättringar med rep och bergsbestigning, så klättrare kunde öva specifika drag på säkert avstånd från marken. Under 1900-talet har bouldering utvecklats till en separat disciplin. Sporten skulle gjort sin olympiska debut i Tokyo 2020.


Följande grenar ingår i tävlingen:

• Speed climing – hastighetsklättring
• Bouldering
• Lead climbing – komma så högt som möjligt

Klättring-stenblock-boulder

Första bouldern på plats!

Bilder från installationen av vår första boulder. Den installerades på lekplatsen Grötfatet i Vällingby. Åk gärna dit och titta, känn och provklättra!

Installation av Gårda Johans första boulder
Installation av vår första boulder

Våra boulders

En överblick av våra Zig Zag boulders från Z001 - Z008 och Y001 - Y004, samt Z056 och Z057. De finns i många olika storlekar och svårighetsgrader. Hör av er om ni inte hittar vad ni söker så hjälper vi er.

Klicka på respektive bild för att få fram produktblad

Boulder Z001

Z001

Boulder Z002

Z002

Boulder Z003

Z003

Boulder Z004

Z004

Boulder Z005

Z005

Boulder Z006

Z006

Boulder Z007

Z007

Boulder Z008

Z008

Boulder Z056

Z056

Boulder Z057

Z057

Boulder Y001

Y001

Boulder Y002

Y002

Boulder Y003

Y003

Boulder Y004

Y004

Z065

Katalog

TEKNISK INFORMATION


• Produkten överensstämmer med europeiska klättringsbestämmelser (konstgjorda klättringsväggar, MSZ EN 12572-2: 2017) och de europeiska standarderna för lekplatser (TÜV- EN 1176), som specificerar allmänna säkerhetskrav för allmän lekplatsutrustning och ytbeläggning.
• Klättring utan att använda rep eller sele
• Ytan är 40 cm djup och sträcker sig cirka 2,5 m (8 fot) utifrån den längst överhängande punkt som ett minimum.
• Fallzonen kan vara uppbyggd av sjösten / ärtgrus / strimlat gummi, vilket är praktiskt taget underhållsfritt. 
• Väderbeständigt material
• Lätt att installera. Professionell guide med instruktioner om hur man manuellt installerar produkten.
• Klättergrepp och rutter kan återställas eller ändras om hur många gånger som helst.

Kontakta oss

Telefon

031-55 92 00

Om ni planerar att komma till vårt kontor, ring gärna innan så att ni vet att någon av oss på Gårda Johan Sport finns på plats. 


UPP

Gårda Johan Sport Lek & Landskap AB
   Besöksadress: Entreprenadvägen 1, 417 05 Göteborg | Postadress: Box 8944, 402 73 Göteborg | info@gardajohansport.se