Fallskyddsgummi

GJ Fallskyddsgummi

GJ Fallskydd hittar du bara hos Gårda Johan.

Med GJ Fallskyddsgummi, ofta kallat gummiasfalt eller platsgjuten gummi, kan du skapa en säker, fantasifull lekplats, en hållbar spelplan eller en praktisk och mjuk golfstig. GJ fallskyddsgummi är ett stötabsorberande fallskyddsgummi som installeras på plats och kan därför anpassas helt efter miljön. Du kan välja bland ett flertal färger och skapa mönster helt efter din egen fantasi.

Vi erbjuder dig fullt stöd under hela processen - från planering till installation.

GJ Fallskyddsgummi är en stötabsorberande gummibeläggning som perfekt att anlägga på lekplatser och aktivitetsytor med eller utan krav på fallhöjd. Fallskyddsgummi skapar en säker lekmiljö. Produkten har utvecklats till en produktsammansättning av allra högsta kvalitet. GJ fallskyddsgummi är en mångsidig och populär produkt i olika miljöer.

Men fallskyddsgummi är inte bara ett säkerhetsmaterial, det kan också bidra till ökad tillgänglighet för personer med funktionsnedsättningar. Genom att använda fallskyddsgummi som underlag på lekplatser eller andra utomhusområden kan personer med rörelsehinder, rullstolsanvändare och andra personer med funktionsnedsättningar enklare röra sig och delta i aktiviteter utan att behöva oroa sig för hinder eller hinderbanor.

GJ Fallskyddsgummi ger möjlighet att skapa en fantasifull lekplats, såväl som praktiska och hållbara spelplaner, gymytor och golfstigar. Vårt fallskyddsgummi är en av de säkraste underlagstyperna som finns, samtidigt som hållbarheten är hög, underhållet är lågt som tillsammans med livslängden gör materialet otroligt kostnadseffektivt. GJ Fallskyddsgummi kan användas i alla väderlekar året runt och skapar ett levande, roligt och säkert underlag.

Materialet läggs på plats och kan därför formas efter naturen. En av de stora fördelarna med fallskyddsgummi är att det kan installeras på olika typer av underlag, inklusive betong och asfalt. Det gör att man kan skapa en säker yta på platser som tidigare var svåra att skydda. Möjligheten att skapa lutningar gör miljön både levande och lekfull. Du kan välja bland ett flertal färger och skapa mönster efter din egen fantasi.

Sammanfattningsvis är fallskyddsgummi ett viktigt material som används för att skydda människor från skador vid fall. Det är en mångsidig och hållbar lösning som kan användas på en mängd olika platser och underlag, och det bidrar till att skapa en säker och trygg miljö för människor att leka, träna och utföra olika aktiviteter på.

 

Nytt för i år!

Vi har fått flera nya gummifärger i vårt standardsortiment -
Sand Yellow, Hertha Blue, Gentian Blue och Iron Grey.

De nya färgerna hittas bland färgkartorna lite längre ner på sidan.

Nya gummifärger i vårt standardsortiment - Sand Yellow, Hertha Blue, Gentian Blue och Iron Grey.
Skapa fantasifulla lekplatser med fallskyddsgummi
Lekplats med fallskyddsgummi i regnbågsfärger

 

Våra standardfärger

 

Våra specialfärger


 

Färgmixar Easy Blend Pure

Färgblandningen är gjord av 100 % nytt material. Easy Blend Pure består av en tredjedel av en av de tre huvudfärgerna: röd, majgrön eller himmelsblå. Dessutom tillsätts en variabel EPDM-färgblandning och EPDM Granules Natural. De beprövade fördelarna med starkt tvärbundna, färgade Melos EPDM-granulat kombineras för att bilda en attraktiv, hållbar och säker produkt.

 

 

Var kreativ och börja mixa!

24 standardfärger finns tillgängliga för att skapa din individuella granulatblandning. Välj dina favoriter och fördela respektive färg i procent. Vi hjälper er att ta fram mixen. 

Färgblandning med speciell färg

Färgblandningarna Amazing Africa och Fairy Flowers har utvecklats exklusivt med en speciell färg som endast finns hos vår leverantör. Denna unika färgblandning består av 100 % nytillverkat material och levereras färdigblandad.

Amazing Africa

Fairy Flowers

Fallhöjder GJ Fallskyddsgummi

 

 

GJ Fallskyddsgummi enligt certifiering EN 1177:2018

Kritisk            Tjocklek
Fallhöjd          Gummi

103 cm            40 mm
146 cm            50 mm
168 cm            60 mm
180 cm            70 mm
214 cm            80 mm
221 cm            90 mm
225 cm          100 mm
276 cm          110 mm
315 cm          120 mm

GJ Fallskyddsgummi Standard

GJ Fallskyddsgummi består av två lager; basskiktet med det traditionella innehållet SBR granulat och i toppskiktet ligger EPDM. Det undre elastiska lagret fungerar som stötdämpare. Tjockleken på detta lager bestäms av den kritiska fallhöjden.

Användningen av råmaterial av hög kvalitet ger inte bara utmärkt väderbeständighet, utan ett dämpande lager och lägre materialåtgång. Därefter läggs vårt toppskikt av epdm där du kan välja bland 28 standardfärger, ännu fler specialfärger, samt färgmixar. Du kan skapa mönster och former efter din egen fantasi. Färgerna i vårt sortiment hittar du längre upp på sidan.

 

 

Fallskyddsgummi Infinergy

I Fallskyddsgummi Infinergy består basskiktet av en PAH-fri* expanderade termoplastisk polyuretan, E-TPU. E-TPU-pärlorna, som består av 100 % nytt material, kan återvinnas på ett miljövänligt sätt vid slutet av sin livslängd. De små pärlorna är elastiska som gummi men har en mycket lägre densitet. De är ändå mycket motståndskraftiga på grund av sin stängda cellstruktur.

Användningen av råmaterial av hög kvalitet ger inte bara utmärkt väderbeständighet, utan ett dämpande lager och lägre materialåtgång. E-TPU-materialet förbereds och installeras på plats. Därefter läggs vårt vanliga toppskikt av epdm där du kan välja bland ett flertal färger och skapa mönster efter din egen fantasi. Färgerna i vårt sortiment hittar du längre upp på sidan.

*acc. to REACH regulation annex XVII, entry 50

Fallskyddsgummi Cushion +

I Fallskyddsgummi Cushion+ består basskiktet av 100 % nytt EPDM, som har en mycket bra dämpningsförmåga och är PAH-fritt*. Dessa fibergranulat är mycket lämpliga för fallskyddsytor på till exempel lekplatser. På grund av den fibriga materialformen får man de bästa fallskyddsegenskaperna och samtidigt en optimerad materialåtgång. Cushion+ är tillverkad från råvaror av hög kvalitet och är mycket vattengenomsläpplig för bästa hållbarhet och uppfyller alla krav för modernt fallskydd.

Basmaterialet förbereds och installeras på plats. Därefter läggs vårt vanliga toppskikt av epdm där du kan välja bland ett flertal färger och skapa mönster efter din egen fantasi. Färgerna i vårt sortiment hittar du längre upp på sidan.

*acc. to REACH regulation annex XVII, entry 50

Har du frågor eller vill ha en offert. Hör gärna av dig till vår säljare 

Kristoffer
Ketels

Fallskyddsgummi, konstgräs, lekutrustning, multiarenor

070-896 51 95

Kontakta oss

Telefon

031-55 92 00

Om ni planerar att komma till vårt kontor, ring gärna innan så att ni vet att någon av oss på Gårda Johan Sport finns på plats. 


UPP

Gårda Johan Sport Lek & Landskap AB
   Besöksadress: Entreprenadvägen 1, 417 05 Göteborg | Postadress: Box 8944, 402 73 Göteborg | info@gardajohansport.se