Hybridgräs

Mixtos hybridgräs har valts av bland andra Milan, Ajax och Real Madrid. Här i Sverige tränar både IFK Göteborg och Malmö FF på hybridgräs från Mixto och Gårda Johan.

Hybridgräs är en typ av konstgräs som kombinerar fördelarna med naturgräs och konstgräs som ger en stabilare och mer slitstark spelplan och indrottsanläggning. Genom att hållbarheten i det naturliga gräset stärks kan en plan med hybridgräs användas ca 3 gånger så mycket som en vanlig naturgräsplan. Hybridgräs ger perfekt stabilitet och en jämn spelyta även i områden med högst slitage, så som målområden och mittplan, tidigare på säsongen likväl som senare på säsongen.

Hybridgräs är lösningen för de som önskar en perfekt naturgräsplan under en större del av året utan att minska på antalet användningstimmar!


Mixto Hybridgräs

Mixto är ett naturligt underlag med hybridteknik som ger en perfekt harmoni mellan naturligt gräs och konstgräs. Med det speciellt utvecklade och patenterade konstgräset som installeras på en specifik marköverbyggnad, skyddas de naturliga gräsrötterna och främjar en djup rotutveckling. Systemet är utvecklat till att skapa perfekta förhållanden för syresättning och permeabilitet av ytskiktet samt till att ge naturgräset en ökad slittålighet och hållbarhet.

Mixto hybridgräs är och upplevs som ett naturgräs men har flera fördelar jämfört med en 100% naturgräsplan:

  • Fler användningstimmar = Bättre ekonomi
  • En jämnare spelplan med lägre risk för skador på spelare
  • Bättre dräneringsförmåga = färre inställda matcher/träningar
  • Samma eller mindre antal skötseltimmar
  • Visuellt bättre oavsett växtlighet
  • Längre säsong, stabil yta tidigare & senare under året

De konstgräsfiber som vi använder är MAX S med sina oerhört goda egenskaper till att återuppta sin upprätta position. Detta ger en fördel gentemot andra system där konstgräsfiber riskerar att begravas under ytan och på så sätt tappa sin armeringsfunktion av ytan.

I övrigt är rätt kunskap & erfarenhet kring uppbyggnad samt drift och skötsel av hybridgräset det som avgör om hybridgräset blir en lyckad investering eller inte. Vi har därför sett till att ta all den expertis och erfarenhet inom agronomi från Mixto, och lagt till lokal expertis och erfarenhet i form av GML Sport.

GML Sport är landets främsta aktör på gröna sportytor. Hemligheten bakom en lyckad hybridgräsplan ligger i korrekt uppbyggnad, korrekt installation & rätt åtgärd i rätt tid.

Kontakta oss

Telefon

031-55 92 00

Om ni planerar att komma till vårt kontor, ring gärna innan så att ni vet att någon av oss på Gårda Johan Sport finns på plats. 


UPP

Gårda Johan Sport Lek & Landskap AB
   Besöksadress: Entreprenadvägen 1, 417 05 Göteborg | Postadress: Box 8944, 402 73 Göteborg | info@gardajohansport.se