Ifyllnads-
material Fotboll

Vi erbjuder flera olika sorter av ifyllnadsmaterial, granulat eller infill som det också kallas. I sortimentet finns bland annat SBR granulat, organiska granulat och 100% återvinningsbara varianter.

Fyllnadsmaterialets syfte är att ge planen de egenskaper som skyddar mot skador, skapar den svikt, studs och mjukhet som möjliggör fotboll på ett naturligt sätt. Fyllnadsmaterialet håller även upp grässtråna och skyddar konstgräsfibern från att slitas ut. 

 

Våra ifyllnadsmaterial

SBR Granulat

Ett jämt granulat

Vi använder oss enbart utav SBR granulat från Genan. Ett svart, homogent och jämt granulat. Fine Mix Infill är registrerad och godkänd produkt hos kemikalieinspektionen.

Infill Pro TP

Nytillverkad termoplast

Nytillverkad termoplast som kan produceras i grön eller brun färg. Referenser: Bravida Arena Göteborg, Ruddalen arena Göteborg, Våxnäs IP AirDome Karlstad, Kristinehamn Arena m fl.

Infill Geo Plus

100% organiskt material

Ett ifyllnadsmaterial som är organiskt och 100% nedbrytbart. Dessutom ger det konstgräset det i särklass mest naturtrogna egenskaperna. Fotstabiliteten vid nedsättning är oslagbar!
Referenser: Gustav Adolfsparken Stockholm

Infill PRO Geo TP

Mer vädertålig

En variant av GEO som är något mer vädertålig för vårt nordiska klimat.
Referenser: Vallens IP Stora Höga, Rydbergsplan Lerum, Gärdeskolan Stockholm, Kungsholmens Gymn. Stockholm, Norra Real Stockholm m fl.

Ecotherm

Av återvunnet material och är 100% återvinningsbart

Vårt senaste miljövänliga granulat, infill - Ecotherm. Ett granulat av termoplast, som inte är vulkaniserat. Tillverkat av återvunnet material och är 100% återvinningsbart. Granulatet kan bära kan bära upp till 30% av sin egen vikt i vatten och när vattnet långsamt dunstar ger det en lägre temperatur på planen. Bra dräneringsförmåga. Ecotherm ger också en mycket bra fotstabilitet.

X-TRE

Lång livslängd

SBR granulat med tre olika former som är inkapslade med ett hölje av PU (polyuretan). De tre olika formerna på granulaten ger bättre fotstabilitet än vanligt SBR, lång livslängd, mindre vandring av granulat från områden med hög användning, mindre ”splash” av granulat.

Geo X-TRE

Bästa spelegenskaperna och högt slitagemotstånd

En blandning av det bästa från två världar, GEO Plus som är 100% organiskt material med de bästa spelegenskaperna, samt X-Tre granulat som ger högt slitagemotstånd och väderstabilitet.
Referenser: Långevi IP Bengtsfors

SBR granulat - miljö och hälsa

Det har pågått en lång diskussion angående granulat i konstgräsplaner och spridning av mikroplaster till miljön.
Genan som är leverantör av SBR granulat har satt ihop några skrivelser som förklarar varför användandet av däckgummi i konstgräsplaner är till fördel för både miljö och hälsa. Ni hittar dessa texter här nedan.

 

Kontakta oss

Telefon

031-55 92 00

Om ni planerar att komma till vårt kontor, ring gärna innan så att ni vet att någon av oss på Gårda Johan Sport finns på plats. 


UPP

Gårda Johan Sport Lek & Landskap AB
   Besöksadress: Entreprenadvägen 1, 417 05 Göteborg | Postadress: Box 8944, 402 73 Göteborg | info@gardajohansport.se