Konstgräs för Lekplats & Sport

PlayGreen Konstgräs som fallskydd till lekplatser

Playgreen, konstgräs tillsammans med fallskydd är vårt egna testade och certifierade system, som klarar fallhöjder upp till 3m.

Ett system som skapar förutsättningar till en säker lek och gröna, mjuka ytor året om. Med konstgräs får man ett slitstarkt underlag med lång livslängd och låga underhållskostnader. Dessutom ger konstgräset en bra tillgänglighet jämfört med många andra underlag. Positivt är också att mängden lera och damm som följer med in minskar och några färre gräsfläckar blir det med.

 

 

 

 

 

Konstgräs är en populär ytbeläggning på skolgårdar och idrottsanläggningar. Det finns flera fördelar med att använda konstgräs på skolor:

 1. Lågt underhåll: Konstgräs kräver betydligt mindre underhåll jämfört med naturlig gräs. Det behöver inte klippas, gödslas eller vattnas regelbundet.

 2. Hållbarhet: Konstgräs är mer hållbart och tål slitage bättre än naturlig gräs, särskilt om skolgården används mycket för idrottsaktiviteter.

 3. Allvädersanvändning: Konstgräs kan användas året runt oavsett väderförhållandena. Det blir inte lerigt eller förstört vid regn och det torkar snabbt efter nederbörd.

 4. Säkerhet: Konstgräs ger en mjuk och jämn yta som minskar risken för skador vid lek och idrott.

 5. Tillgänglighet: Konstgräs gör området mer tillgängligt för personer med rörelsehinder eftersom det ger en jämn yta som är lätt att röra sig på.

 6. Estetik: Konstgräs ger en välskött och grön yta året om, vilket gör skolgården mer attraktiv.

 7. Miljövänligare alternativ: Många moderna konstgräsprodukter är tillverkade av återvunna material och är återvinningsbara.

Playgreen systemet

En lekplats med PlayGreen. Mjukt underlag för fötterna och det gröna ger en varm känsla.

Gårda Johans system PlayGreen består utav en väderbeständig sviktpad, som finns i olika tjocklek beroende på ytans kritisk fallhöjd, samt konstgräs från vårt sortiment som dressas med sand. Ett konstgräs med fallskydd är ett bra alternativ på bland annat lekplatser där krav på fallskydd finns.

Med konstgräs i kombination med fallskydd får du både ett snyggt, slitstarkt och skyddande underlag. Konstgräs kan även läggas på platsgjutet gummi, sk fallskyddsgummi.

 

PlayGreen enligt certifiering EN 1177:2018

Kritisk Fallhöjd    Tjocklek sviktpad

100 cm                   20 mm
140 cm                   30 mm
160 cm                   40 mm
220 cm                   50 mm
270 cm                   60 mm
320 cm                   70 mm

Våra konstgräsalternativ för lek och sport

 • TangoTurf 25

  Ett slitstarkt multisportgräs anpassat för näridrottsplatser och lekplatser där alla är välkomna. Fungerar lika bra som underlag för lek som till basket eller fotboll. Normal fiberhöjd 25mm men går att anpassa fiberhöjd efter önskemål. Gräset finns att få med 

 • GJ Eco 28

  Finns i fiberlängd 28 mm
  Tät för en mjukare känsla och naturtroget utseende
  Ett av våra mest miljövänliga konstgräs
  Tillverkat av mer än 80% återvunnet material
  5 års garanti
  De raka fibrerna är C-formade och ger en utmärkt spänst
  Framtagen för att ge en perfekt balans mellan slittålighet & känsla
  Fibervikt per m²: 1285g

   

 • GJ Playful

  Ett slitstarkt och bra konstgräs till lekplatser som finns att få i färgerna grön, gul, blå, svart, vit, röd och orange. Perfekt till att markera olika områden i spelplanen eller till att skapa teman i ytan.

 • Diamond

  Diamond är det perfekta konstgräset för skolor, akademier, idealiskt för sporter både på professionell- och amatörnivå. På platser där en extremt hög användningsintensitet krävs från gräsmattan.

  Särskilt goda egenskaper för fotbollsspel men lämpar sig även väl till andra idrotter som rugby och amerikansk fotboll. Ett tåligt tvåfärgat gräs som ger mindre ”splash” effekt på ifyllnadsmaterial. Dess enkelhet i form är ryggraden i vårt 3G-sortiment och med den lämpliga tjockleken kan Diamond2-garnet stå ensamt och ge en utmärkt yta som klarar de nuvarande kraven på lisport som krävs av de stora sportens styrande organ.

Padelgräs av bästa kvalitet

 

I samarbete med professionella idrottare har Limonta Sport utformat den perfekta lösningen på konstgräs för padelbanor. Systemet erbjuder optimal ytjämnhet, som både säkerställer korrekt spelhastighet och förhindrar för tidigt slitage på skor och boll, och tryggar även för bättre grepp och stötdämpning. Vi har padelgräs som passar såväl inne som utomhus.

Padelgräset finns i två olika färger, grönt och blått och i två olika höjder 10 mm och 12mm. 

Kontakta oss så guidar vi er rätt i val av padelgräs.

Läs mer om padel och våra padelbanor här


Har du frågor eller vill ha en offert. Hör gärna av dig till vår säljare 

Kristoffer
Ketels

Fallskyddsgummi, konstgräs, lekutrustning, multiarenor

070-896 51 95

Kontakta oss

Telefon

031-55 92 00

Om ni planerar att komma till vårt kontor, ring gärna innan så att ni vet att någon av oss på Gårda Johan Sport finns på plats. 


UPP

Gårda Johan Sport Lek & Landskap AB
   Besöksadress: Entreprenadvägen 1, 417 05 Göteborg | Postadress: Box 8944, 402 73 Göteborg | info@gardajohansport.se