Konstgräs för Lekplats & Sport

PlayGreen Konstgräs som fallskydd till lekplatser

Playgreen, konstgräs tillsammans med fallskydd är vårt egna testade och certifierade system, som klarar fallhöjder upp till 3m.

Ett system som skapar förutsättningar till en säker lek och gröna, mjuka ytor året om. Med konstgräs får man ett slitstarkt underlag med lång livslängd och låga underhållskostnader. Dessutom ger konstgräset en bra tillgänglighet jämfört med många andra underlag. Positivt är också att mängden lera och damm som följer med in minskar och några färre gräsfläckar blir det med.

 

Gårda Johans system PlayGreen består utav en väderbeständig sviktpad, som finns i olika tjocklek beroende på ytans kritisk fallhöjd, samt konstgräs från vårt sortiment som dressas med sand. Ett konstgräs med fallskydd är ett bra alternativ på bland annat lekplatser där krav på fallskydd finns.

Med konstgräs i kombination med fallskydd får du både ett snyggt, slitstarkt och skyddande underlag. Konstgräs kan även läggas på platsgjutet gummi, sk fallskyddsgummi.

 

PlayGreen enligt certifiering EN 1177:2018

Kritisk Fallhöjd    Tjocklek sviktpad

130 cm                   25 mm
170 cm                   35 mm
210 cm                   45 mm
250 cm                   55 mm
280 cm                   70 mm
300 cm                   90 mm

En lekplats med PlayGreen. Mjukt underlag för fötterna och det gröna ger en varm känsla.

Våra konstgräsalternativ för lek och sport

 • Infinity 33

  Ett multisportgräs som är otroligt slitstarkt och lämpar sig mycket väl till näridrottsplatser eller lekplatser där användandet är stort och underhållet är mindre. Särskilt goda egenskaper för fotbollsspel men lämpar sig även väl till andra idrotter.

  Fibret som används genomgår en särskild framställningsprocess som ger fibret en unik hållbarhet. Resultatet blir ett konstgräs som står emot det hårdaste slitaget utan att fibrerna går sönder (splittas). Därför kan vi erbjuda en garanti på våra Infinity produkter som sträcker sig över 5 år med obegränsat antal användartimmar. Med andra ord kan konstgräset nyttjas 24 tim/dygn i fem år med bibehållna egenskaper och standard.

   

  Detta gräs är en beställningsvara med minimum volym 2500 m2.

 • TangoTurf 25

  Ett slitstarkt multisportgräs anpassat för näridrottsplatser och lekplatser där alla är välkomna. Fungerar lika bra som underlag för lek som till basket eller fotboll. Normal fiberhöjd 25mm men går att anpassa fiberhöjd efter önskemål. Likvärdig konstgräset MP24.

 • GJ Playful

  Ett slitstarkt och bra konstgräs till lekplatser som finns att få i färgerna grön, gul, blå, svart, vit, röd och orange. Perfekt till att markera olika områden i spelplanen eller till att skapa teman i ytan.

Padelgräs av bästa kvalitet

 

I samarbete med professionella idrottare har Limonta Sport utformat den perfekta lösningen på konstgräs för padelbanor. Systemet erbjuder optimal ytjämnhet, som både säkerställer korrekt spelhastighet och förhindrar för tidigt slitage på skor och boll, och tryggar även för bättre grepp och stötdämpning. Vi har padelgräs som passar såväl inne som utomhus.

Padelgräset finns i två olika färger, grönt och blått och i två olika höjder 10 mm och 12mm. 

Kontakta oss så guidar vi er rätt i val av padelgräs.

Läs mer om padel och våra padelbanor här

Kontakta oss

Telefon

031-55 92 00

Om ni planerar att komma till vårt kontor, ring gärna innan så att ni vet att någon av oss på Gårda Johan Sport finns på plats. 


UPP

Gårda Johan Sport Lek & Landskap AB
   Besöksadress: Entreprenadvägen 1, 417 05 Göteborg | Postadress: Box 8944, 402 73 Göteborg | info@gardajohansport.se