Lekutrustning

Lekplats, lekmiljö och lekutrustning

Lekredskap designade och tillverkade i Skandinavien. Nu kan vi även erbjuda våra kunder underhållsfria lekredskap till högsta kvalitet, helt enligt Gårda Johans måtto att leverera hållbara produkter med hög kvalitet. LEDON har under tre generationer utvecklat lekredskap baserat på studier av barns lek och inspiration från pedagoger. Produkterna är framtagna för att passa barnens behov och främja lärande genom lek.

Dansk design och tillverkning i Danmark säkerställer hög estetik, skandinavisk kvalitet samt korta leveranstider.

Vi hjälper er med att ta fram lämpliga lekredskap för att skapa en lekmiljö som passar era specifika behov baserat på åldersgrupper, placering, budget, säkerhetsområden, underlag mm.Ledon Basic

Hög kvalitet och vänligt prissatt lekutrustning

LEDON Basic ger dig all standardlekutrustning du behöver för att skapa prisvärda lekplatser med minimalt underhåll.

Med sin urbana och tidlösa design är LEDON Basic lämplig för stadsrum, bostadsföreningar och barnomsorgsinstitutioner.

Vid utformningen av serien stödde ett särskilt fokusområde nyckelelementen i barns fysiska och motoriska utveckling i åldersgruppen 2-12 år. LEDON Basic ger dig en rad lekutrustningar som är roliga och som stöder barns naturliga utveckling. Detta säkerställdes genom att uveckla Basic-serien i samarbete med barn.

Hela basic-sortimentet kan du se här

Läs mer om Ledon Basic

 

Så här beskriver Ledon Basic sortimentet

Vad sägs om kvalitet?

Vi kan med säkerhet säga att LEDON Basic är byggt av samma höga kvalitet som LEDONs andra serier eftersom vi har använt samma material. Serien är också 100% återvinningsbar och kräver ett minimum av underhåll.

För att hålla priserna så konkurrenskraftiga som möjligt har vi avstått från att måla stolparna, vi har minskat antalet lekaktiviteter med rörliga delar, medan golvsektionerna och stolarna är mindre än de på LEDON's lekplatsutrustning. På detta sätt har interna processer och materialförbrukning optimerats avsevärt.

Varför köpa LEDON Basic?

Alla grundläggande element som krävs för en bra lekplats av hög kvalitet. Kompakta torn som kräver minimalt med utrymme. Systemen finns i en mängd olika varianter för att möta alla behov. Att tillhandahålla grundläggande motoriska utmaningar är av största vikt - även för äldre barn. Integreras enkelt med båda befintliga spelmiljöer eller kan kombineras med LEDONs andra temavärldar. Liksom LEDONs andra serier är det en lekplats av högsta kvalitet som kräver ett minimum av underhåll.

Hinderbanor i basic-serien

  Inspirationsbilder

  Bilder från en lekplats i Frankrike där man har använt sortimentet från Ledon Explore. Där finns klätterställningar, tunnelrutsch, fågelbogungor, lekhus, klätternät, kryptunnlar och mycket mer.  De mjuka färgerna på lekutrustningen smälter fint ihop med miljön runt om, både med hus och växter. Även fallskyddsgummit har matchats perfekt med temat på lekutrustningen.

   

  Längre ner på denna sidan kan du bläddra i katalogen Ledon Explore eller klicka här.

  Tunnelrutschkanor

  LEDON specialdesignar tunnelrutschkanor för lekplatser i hela världen och vi står redo att hjälpa dig hela vägen, så att du får exakt den rutschkana som du behöver. Se exempel på några av våra tunnelrutschkanor på den här sidan, eller se fler i vår nya tunnelbroschyr.

  Tunnelrutschkanorna från LEDON har under 17 år bevisat sitt värde. Kvalitet och lekvärde är av största vikt, och med åtta olika rörkomponenter i fem olika färger är kombinationsmöjligheterna många. Tunnelrutschkanorna är lämpliga för installation i alla leksystem och lämpar sig särskilt väl som terrängrutschkanor. Tunneln är konstruerad med korta bitar och därför kan du skapa spännande lösningar även på ett begränsat område. Med det specialdesignade programmet TunnelMaker har vi möjlighet att skapa en unik tunnelrutschkana åt dig.

  Här är det inte bara magkittlaren som stimuleras. När barn rutschar förbättras motoriken, balansen och förmågan att bedöma avstånd och hastighet – färdigheter som ligger till grund för barnets fysiska och kunskapsmässiga utveckling.

   

  Vill du ha en tunnelrutschkana till din befintliga lekplats?

  En tunnelrutschkana ökar lekvärdet på alla lekplatser, vilket gör den till en god investering om du vill utöka ditt nuvarande leksystem. Rören finns i fem olika färger och det bör därför vara möjligt att hitta en kombination som passar din lekmiljö. För att konstruera en tunnelrutschkana till ditt leksystem behöver vi bara veta starthöjd och areal.

   

  Tunnelrör kan användas till annat med!

  Evakueringsrör

  Tunnlar på en lekplats

  Material

  LEDON använder endast miljövänliga, giftfria och underhållsfria material med lång hållbarhet. Det är inte det billigaste tillverkningssättet, men kvaliteten är i fokus.

  Polyeten

  Polyeten

  Alla polyetenplattor är utvecklade speciellt för LEDON, för att därmed uppnå så hög kvalitet som möjligt. Materialet är underhållsfritt och extremt tåligt – och dessutom innehåller dess svarta kärna återvunnen plast. Vi återanvänder allt spillmaterial från våra polyetenplattor, och på så sätt uppnår vi så bärkraftig produktion som möjligt.

  Plattorna är giftfria och godkända i enlighet med kraven i leksaksdirektivet EN 71, del 1–3. Även kraven i Code of Federal Regulations avsnitt 21, § 177.1520 för olefinplast (livsmedels- och läkemedelslagstiftningen i USA) är uppfyllda.

  Vi levererar polyetenplattor i 11 olika färger med svart kärna. Plattorna är UV-stabiliserade i både råmaterial och färg, och det lämnas 5 års garanti mot materialförsämring.

  Fiberdelar – nylon

  Alla fiberdelar är gjorda i nylon (PA6), så att fingrarna inte fryser fast. Handtagen är runda och utformade med bra gripytor och därmed är risken för ögon- och tandskador minimal. Alla delar är underhållsfria, UV-stabiliserade i både råmaterial och färg samt slagbeständiga i temperaturområdet mellan -40 °C och +100 °C.+100 °C.

  Glasklar polykarbonat

  Alla genomskinliga kupoler och fönster är framställda av glasklar polykarbonat. Polykarbonat är extremt slagtålig i temperaturområdet mellan -40°C och +120°C, vilket i praktiken innebär att fönstret inte kan gå sönder. Materialet är uv-skyddat och därmed påverkas skivans utseende inte av vind och väder. Skivan bleknar inte heller, trots många timmars solljus.

  Halkfri safe-tec polyeten

  Den halkfria safe-tec polyetenplattan har en 3 mm tjock cubic grain gummibeläggning. Med specialframställd cubic grain mönster säkerställs absolut bästa grepp, även i regn- och frostväder.

  Halkfri safe-tec plattan används till alla LEDONs säten och golv.

  Fjädrar

  Våra fjädrar är tillverkade i 18 mm specalfjäderstål som tål att böjas i alla riktningar. Efter lindning blir fjädern zink-fosforiserad och beläggs sedan med en slagtålig polyesterlack.

  Fjädrarna är utformade så att fingrar inte kan komma i kläm, och vår patenterade uppspänning med självlåsande muttrar innebär att fjädern är fäst vid endast en punkt i varje ände. Det ger en lång livslängd med minimal risk för brott. Fjädrarna levereras med tillhörande skyddsöverdrag.

  Bultar, skruvar och muttrar

  Alla LEDONs produkter är monterad med underhållsfria bultar, skruvar, låsmuttrar och specialframställda aluminiumbussningar. På så sätt uppnås starkast möjliga konstruktion, som inte kräver underhåll eller efterspänning. Alla bultar och skruvar är i varmgalvaniserat eller rostfritt stål.

  Beslag

  Alla beslag är varmgalvaniserade för att undvika korrosion. Beslagen är framställda med rundade kanter, så att barn kan leka tryggt och säkert utan att riva sig på vassa kanter.

  Metallrör

  Alla metallrör och -stolpar är varmgalvaniserade för att undvika korrosion. 

  På vissa produkter är genomgår metallrören också en pulverlackering, så att den vackra färgen framhävs. Pulverlackeringen är av högsta kvalitet och ger en särskild rep- och slagtålig yta. Lackeringsprocessen genomförs utan några lösningsmedel, och resterna från pulverlackeringen återanvänds, och därmed uppnås en bärkraftig och miljövänlig process.

  Mutterkåpor

  För att skydda barn mot vassa kanter täcker vi våra bultar och muttrar med mutterkåpor. Mutterkåporna skyddar även lekredskapen från onödig demontering. Mutterkåporna är liksom LEDONs andra fiberdelar framställda av nylon (PA6), vilket gör att de inte bleknar i solen och är slagtåliga i temperaturområdet mellan -40 °C och +100 °C.

  Gummi

  Med LEDONs nye gummimembran säkerställs inte bara många timmars roliga och spännande lekar. Gummimembranet är försett med flera lager mikrofiber, vilket gör materialet otroligt slitstarkt och samtidigt skyddar mot vandalism och förstörelse.

  Rep och nät

  Alla rep och nät består av taifunrep med 6 dukter, var och en med 8 ståltrådar – alltså totalt 48 ståltrådar. Detta ger en draghållfasthet på 4 500 kilo, och repet är därför motståndskraftigt mot vandalism.

  Repet mjuknar inte och blir inte slappt vid användning. Alla klätterrep sätts ihop med nätsamlare i slagtålig nylon (PA6).

  Ledon Pirates

  Livet på fartyget är på ostadig mark. Titta runt - kanske kan du hitta vägen upp till ratten och hjälpa mig att styra ut till de sju haven på jakt efter den dolda skatten. Om du utforskar kaptenens hytt hittar du skattkartan och kompassen som ger dig en ledtråd till var skatten på ön kan finnas. Nere i fartyget är alla fångarna - se upp! Kanske måste du gå den vingliga plankan, där de hungriga hajarna väntar... Ja, livet ombord på LEDONs piratfartyg är en livlig berättelse full av lek och fantasi...

  LEDON Pirates, en ny spännande temaserie som väcker fantasin. I underhållsfria material. Klicka på katalogen för att bläddra i den. För att ladda ner katalogen som pdf klicka här

   

  Ledon Explore

  Upptäckter upptäcker sig inte själva, då är det bara att spänna fast tropikhjälmen och bege sig ännu längre in i vildmarken. Spännande världar växer fram i fantasin när barn leker i lekmiljöer ur LEDONs Explore-serie. I denna katalog kan du upptäcka seriens många lekredskap, som i kombination med varandra kan skapa perfekta Explore-universum till just er lekplats.

  LEDON Explorer, en underhållsfri serie i dämpade färger. Klicka på katalogen för att bläddra i den. För att ladda ner katalogen som pdf klicka här

   

   

  Ledon Castle

  Alla vill ha nyckeln till skattkistan, men vägen dit är farofylld och belagd med massor av utmaningar: det skall balanseras, klättras och hittas vägar genom mörka gångar. Och tar man bara ett felsteg, riskerar man att kastas i fängelsehålan, där handbojor håller en fast för tid och evighet. LEDON Castle är serien där fantasin når nya och helt oanade höjder. Under balkongen är scenen öppen för lite av varje – och oavsett om man letar efter nyckeln till skattkistan, prinsessans hjärta eller fängelsehålan, ja, här finns verkligen något för alla!

  LEDON Castle, ny spännande temaserie i underhållsfria material. Klicka på katalogen för att bläddra i den. För att ladda ner katalogen som pdf klicka här

   

  Ledon huvudkatalog

  LEDON Huvudkatalog Klicka på katalogen för att bläddra i den. För att ladda ner katalogen som pdf klicka här

   

   

   

   

   

  Ledon Miniplay

  LEDON Miniplay, en serie som har utvecklats med särskild fokus på åldersrelaterade aktiviteter och motoriska förmågor hos barn i 0-4 åldersgruppen. Klicka på katalogen för att bläddra i den. För att ladda ner katalogen som pdf klicka här

   

  Ledon Tunnelrutschkanor

  LEDON Tunnelrutschkanor är lämpliga för installation i alla leksystem och lämpar sig särskilt väl som terrängrutschkanor. Klicka på katalogen för att bläddra i den. För att ladda ner katalogen som pdf klicka här

   

  Kontakta oss

  Telefon

  031-55 92 00

  Om ni planerar att komma till vårt kontor, ring gärna innan så att ni vet att någon av oss på Gårda Johan Sport finns på plats. 


  UPP

  Gårda Johan Sport Lek & Landskap AB
     Besöksadress: Entreprenadvägen 1, 417 05 Göteborg | Postadress: Box 8944, 402 73 Göteborg | info@gardajohansport.se