Om oss

Om Gårda Johan Sport

Produkter och tjänster inom sport, lek och landskap.

Gårda Johan Sport vill bidra till ett sundare samhälle med fokus på fysisk hälsa. Det gör vi med vår breda kompetens och genom att erbjuda kompletta anläggningar som stimulerar till rörelse och en aktiv fritid. Det handlar om allt från föreningsägda/allmänna konstgräsplaner till multiarenor i socioekonomiskt utsatta områden och fantasifulla leklandskap i skolmiljö.

Från stenbrytning till företagspark

Ett företag som varit verksamt i mer än 100 år har en historia att berätta.

Företaget grundades 1892 av Johan Johansson. Han startade sin verksamhet i stadsdelen Gårda, därav namnet Gårda Johan. På den tiden var företagets verksamhet inom entreprenadarbeten, vilket omfattade allt från stenbrytning till vägbyggen. Företaget var ett av de mest dominerande under 50-talet, vilket bland annat har resulterat i att Gårda Johan fått en egen gata i Gårdaområdet, uppkallad efter sig.

1973 köptes företaget av nuvarande ägare Hans Andersson. Under 1980-talet började Gårda Johan bygga golfbanor, vilket resulterade i byggandet av en egen bana, S:t Jörgens GK.

1995 ändrade verksamheten inriktning och ett produktbolag bildades för att fokusera på att sälja markprodukter till återförsäljare och entreprenörer runt om i Sverige. Idag består Gårda Johan också av Gårda Johan Fastighet, Gårda Johan Produkt AB och Sankt Jörgen Park.

Gårda Johan Sport Lek & Landskap

Gårda Johan Sport var bland de första att förse den Svenska marknaden med konstgräs och utförde sina första installationer i slutet av 90- talet. Under åren 2004 och 2005 installerade Gårda Johan konstgräs på två Allsvenska planer, Strömvallen i Gävle samt Idrottsparken i Sundsvall. I enlighet med Gårda Johans motto att leverera kvalitet i allt vi gör, kan vi erbjuda konstgräs från flera europeiska konstgrästillverkare, däribland Limonta Sport. Samtliga produkter med hög kvalitet och enastående egenskaper. Konstgräset har hyllats som Allsvenskans bästa och finns bland annat på BK Häckens BK Häckens träningsanläggning Gothia Park Academy. I dagsläget tränar flera allsvenska lag på vårt konst- eller hybridgräs, däribland IFK Göteborg, Malmö FF GAIS och BK Häcken. Förutom att vi, Gårda Johan Sport är marknadsledande inom konstgräs erbjuder vi fullt utrustade multisportarenor, utegym, padelbanor, boulders och fantasifulla lekplatser.

Varmt välkommen att besöka oss i vår vackra företagspark bara tio minuter från centrala Göteborg. Här finner du Gårda Johan AB, Gårda Johan Produkt, Gårda Johan Sport, Gårda Johan Fastighet och Sankt Jörgen Park.